Search Day Night
Search

Un ansamblu rezidențial pe val

deschidere
Total
0
Shares

Ocean Builders, o companie din Panama construiește un cartier plutitor format dintr-o serie de „capsule” care se vor înălța deasupra valurilor Mării Caraibilor și vor îmbina armonios luxul, cu designul și inovația într-un decor de vis

O locuință luxoasă și spațioasă, într-o casă plutitoare, ce poate fi controlată cu un inel smart prin simple gesturi ale mâinii pare, la prima vedere, o scurtă descriere ruptă din scenariul unui film SF, însă nu este deloc așa. Este un proiect la care lucrează în prezent  Ocean Builders, o companie din Panama care a prezentat de curând „primele locuințe eco-restaurative din lume”. Aceste „capsule” care se înalță deasupra valurilor mării reușesc să îmbine armonios luxul și confortul, cu inovația și tehnologia de ultimă generație într-un decor de vis. Doar imaginați-vă pentru o secundă cum este ca de la toate ferestrele propriei locuințe să vedeți Marea Caraibilor. Mai are rost să amintim că în loc de claxoanele mașinilor aflate în trafic, de la fereastră nu veți auzi decât sunetul produs de valuri?    

11
Foto: Ocean Builders

Locuințele sunt în acest moment în construcție, în Golful Linton, undeva în zona de nord din Panama, iar prețurile pentru acestea variază între 295.000 de dolari și 1,5 milioane de dolari. „Capsulele” sunt viziunea arhitectului olandez Koen Olthuis, iar Rüdiger Koch, Head of Engineering la Ocean Builders și  Grant Romundt, CEO al companiei, au de gând să o pună în practică ca soluție la lipsa de spațiu din hotelurile amplasate pe plaje renumite din lume. Echipa Ocean Builders a gândit trei tipuri de capsule: SeaPod (cele amplasate pe mare), GreenPod (destinate locuințelor de pe uscat) și EcoPod, varianta cea mai prietenoasă cu mediul. Locuința la înălțime oferă un spațiu de peste 70 de metri pătrați, este prevăzută cu un dormitor spațios, un living, bucătărie și baie, toate distribuite pe trei etaje.

2
Foto: Ocean Builders

Dacă proiectarea „capsulelor” a fost dificilă, ei bine, construcția lor ridică și mai multe provocări, printre cele mai mari dificultăți întâmpinate de compania din Panama fiind identificarea materialelor potrivite, a proceselor, sau chiar a expertizei și furnizorilor. Ca să vă faceți o idee, toate ferestrele au o folie de protecție specială pentru a evita încălzirea în interior, dar și pentru a bloca lumina care se reflectă din apa mării. Pariul fondatorilor Ocean Builders este că designul propus de compania lor va schimba percepțiile asupra locuințelor și a turismului și va permite rezidenților să locuiască pe apă fără să ducă lipsă de confortul vieții moderne. Nu numai luxul va fi la el acasă, ci și tehnologia. Cei care se vor muta în ansamblul rezidențial din Panama vor putea descuia ușa sau vor putea pune muzică cu un simplu gest al mâinii, cu ajutorul unor inele smart.

3
Foto: Ocean Builders

Capsulele vor fi construite inițial în Linton Bay Marina din Panama, dar viziunea echipei Ocean Builders este să construiască astfel de SeaPod-uri în apele mărilor și oceanelor din întreaga lume. Iar dacă pariul companiei va fi unul câștigător, în viitor vom avea ocazia să vedem sau să ne cazăm ori de ce nu, să locuim chiar în astfel de „capsule”, amplasate în locurile cu cele mai frumoase peisaje.

Proiectul care se va înălța în Panama nu este singurul concept de locuințe plutitoare, în următorii ani urmând să se lanseze mai multe astfel de „cartiere”, unul dintre acestea fiind Floating Seahorse, un proiect din Dubai,  ce va fi format din 131 de vile plutitoare, în care Kleindienst Group va investi peste cinci miliarde de dolari.   

Total
0
Shares
masa cu vin Beciul Domnesc 1

Vinul: compania perfectă pentru momente însemnate

De la freamătul de pe străzile orașului la pregătirea cadourilor și până la momentele revederii cu cei dragi,…

Lasă un răspuns

You May Also Like