Search Day Night
Search

Singureni Manor Equestrian Retreat deschide restaurantul ‘La Hambar’, un concept fine dining cu bucătărie românească modernă

Cremeux de ciocolata si hribi de padure
Total
0
Shares

De la finele acestei luni, iubitorii de experiențe fine dining sunt invitați la Hambar, să redescopere gusturile românești de odinioară interpretate de Executive Chef Alexandru Dumitru într-o manieră modernă și originală.

La Hambar va funcționa într-un fost grajd amenajat pe domeniul Singureni Manor Equestrian Retreat și își propune să ofere experiențe culinare inedite în mijlocul pădurii, în vecinătatea cailor.

Bucătăria românească modernă oferită de restaurantul La Hambar va fi condusă de către Executive Chef Alexandru Dumitru, desemnat, în iunie 2019 “Chef of the Year”, de către Gault&Millau Romania, iar echipa La Hambar vă include alți 2 profesioniști pasionați din domeniu: Maitre de Maison – Octavian Gruianu și Sous Chef Floris Agafitei.

Abordarea culinară modern românească oferită de Executive Chef Alexandru Dumitru înseamnă tradiții și ritualuri reinventate și retrăite, într-un mediu ultra-contemporan. Meniul oferit va fi un meniu de degustare format din 10 feluri, se schimbă în funcție de sezon și conține ingrediente cultivate în gradina proprie de la Singureni Manor sau din surse de încredere, de la fermierii locali.

Chef Alexandru Dumitru 1

”Deschiderea La Hambar e încununarea unui an de cercetare în gastronomia românească tradițională cât și în cea modernă. Avem povești de spus, experiențe de împartășit și un restaurant minunat pe care îl numim acasă. La Hambar va fi locul de desfășurare al tuturor amintirilor mele, cu respect pentru ingrediente și datini, timp și loc”, declară Executive Chef Alexandru Dumitru.

Restaurantul, domeniul ecvestru în sine, pădurea Singureni formează un continuum spațiu-timp de povești, de emoții, senzații și amintiri ce așteaptă să fie descoperite. Restaurantul pune la dispoziția oaspeților o cramă impresionantă care cuprinde peste 350 de etichete de vinuri, cu o investiție de peste 100.000 de Euro. Vinurile sunt atent selecționate din cele mai importante zone viticole ale lumii, unele dintre ele fiind ediții limitate, altele cu nume răsunător, dar fiecare dintre ele fiind unică în felul său.

Viziunea arhitectului Andreea Vasilescu a fost de a oferi un cadru armonios și cald. Amenajarea locului a fost făcută cu simplitate, în încercarea de a extrage esența a ceea ce înseamnă tradițional, folosind materiale naturale și lasând loc mâncării să se desfășoare.

Rezervarea la restaurant este disponibilă și oaspeților nerezidenti. La cerere aceștia se pot caza peste noapte într-una din cele 2 locații Paul’s Horses, Paul’s Lodge.

“Povestea Restaurantul La Hambar este în linie cu valorile noastre, este următorul pas în construirea visului devenit realitate. Primim cu drag aici oameni care apreciază mâncarea ca pe o formă de artă și care sunt doritori de o experiență culinara unica. Îmi place să cred că ceea ce am creat aici este mai mult decât un restaurant de fine dining. Este o călătorie de descoperire de sine, de care fiecare se bucură în felul său.” declară Cristina Roșu, proprietar Singureni Manor Equestrian Retreat.

Bucătăria Singureni Manor a fost condusă încă de la lansarea din Iulie 2021 de către Executive Chef Alexandru Dumitru, laureat cu premiul “Chef of the Year” de către Gault & Millau in anul 2019. Tot in anul 2019 Alexandru Dumitru a fost inclus în topul World 50 Best Discovery ca unul dintre cei mai influenți bucătari din noul val al gastronomiei românești. Cu ucenicia făcută în restaurante din Ghidul Michelin atât în SUA cât și în Europa, Alex este unul din Chefii care au revenit în România cu țelul de a pune bucătăria românească modernă pe harta gastronomică a lumii.

Crama La Hambar

În anul 2022 s-au alăturat echipei de la Singureni Manor și Chef Sorin Miftode, unul dintre cei mai buni profesioniști din România pe bucătăria fină și Chef Alin Berba, recunoscut în hotelurile de 4-5 stele din București ca un specialist pasionat de bucătăria românească dar și cu o experiență internațională în Franța. Meniurile de la Singureni Manor vor fi create în continuare sub bagheta magică a Executive Chefului Alexandru Dumitru care împreună cu Chef Sorin Miftode și Chef Alin Berba vor încânta invitații cu bucătăria modernă românească în cele 3 locații – Paul’s Horses, Paul’s Lodge și Singureni Manor Events.

Noul restaurant La Hambar va fi deschis în timpul săptămânii de miercuri până vineri pentru cină, începând cu ora 17:30 și sâmbăta pentru prânz și cină, între orele 13 și 15:30, respectiv 17:30 și 21:00.

Total
0
Shares
Business 1 ©Air France

Air France: Scaune care se transformă în paturi la clasa Business

Primul Boeing 777-300 ER echipat cu noi cabine în toate cele trei clase de călătorie oferite de Air…

Lasă un răspuns

You May Also Like