Search Day Night
Search

Preț record pentru o pereche Levi’s din 1880

Blugi Levis 1880 Jeans
Total
0
Shares

Un preț record a fost obținut de o pereche de blugi Levi’s găsită într-o mină abandonată. Blugii Levi’s au fost datați ca fiind din 1880, iar prețul obținut la o licitație din statul New Mexico a fost pe măsura istoriei lor bogate: 87.000 dolari americani.

Prețul record pentru perechea de blugi Levi’s din 1880 a fost plătit de Kyle Hautner, în vârstă de 23 ani, și de Zip Stevenson, un veteran al pieței de denin vintage. Potrivit CNN, primul a contribuit cu 90% din sumă, în timp ce colecționarul a completat cu restul de 10%.

Blugii cu talia 38 și lungimea 32 păstrează pe eticheta interioară și urmele discriminării rasiale din SUA: “The only kind made by White Labor”.

The only kind made by White Labor
The only kind made by White Labor”

Perechea blugi Levi’s din 1880 se află într-un seif, iar colecționarii și curioșii o pot vedea pe bază de programare, după cum anunță contul de Instagram al lui Zip Stevenson.

fata blugi 1880
Perechea de blugi văzută din față
spate blugi 1880
Perechea de blugi văzută din spate

„Luăm în calcul să-i oferim spre vânzare unui cumpărator privat care s-a arătat extrem de interesat”, spune Zip Stevenson pentru CNN, însă tot acesta subliniază că actualii săi propritari ar prefera că cei care ar face achiziția să expună public perechea de blugi într-un muzeu precum Smithsonian sau Metropolitan Museum of Art.

FOTO: Instagram @denindoctors

Total
0
Shares
image01

Jonathan Anderson prezintă o colecție inspirată de arhitectura britanică modernă

Cea de-a cincea colaborare a designerului Jonathan Anderson cu producătorul japonez Uniqlo este inspirată de arhitectura britanică modernă…

Lasă un răspuns

You May Also Like