Search Day Night
Search

Maserati etalează, în premieră mondială, Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima  

01 Maserati Ghibli 334 Ultima
Total
0
Shares

La ediția din 2023 a ”Goodwood Festival of Speed”, festivalul anual al sporturilor cu motor și al culturii auto, Maserati etalează cu mândrie un duo în premieră mondială, Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima.

În acest an, Tridentul aduce un omagiu ultimului capitol al iconicei sale serii de gran turismo cu motor V8, care s-a vândut în peste 100.000 de unități de la lansarea modelului Maserati 5000GT în 1959.

Pentru a marca încheierea în curând a producției legendarului motor V8 twin-turbo de 572 CP, modelele în sine urmând să devină exemplare de colecție în lunile următoare, în cadrul evenimentului de la Goodwood vor fi prezentate în premieră mondială două ediții speciale. Ghibli 334 Ultima (numărul care indică viteza maximă în kilometri pe oră, ceea ce îl face cel mai rapid sedan cu motor cu ardere internă din lume) și Levante V8 Ultima. Împreună, cele două modele vor atrage privirile participanților la festival fiind expuse în zona First Glance Paddock, iar cel dintâi va fi prezent și la hillclimb.

De asemenea, la hillclimb-ul de la Goodwood va participa și Gran Turismo Trofeo, echipat cu motorul V6 Nettuno de 542 CP. Sufletul său este sistemul de combustie cu pre-cameră de ardere, împreună cu cele două bujii, toate această tehnologie derivând din Formula 1.

10 Maserati GranTurismo Trofeo

Totodată, în zona destinată mărcii Maserati va fi expus modelul Maserati GranTurismo One Off Prisma, un simbol al trecutului acestui bolid și al capacității mărcii de a merge mai departe. Alături de acesta se va afla modelul GranTurismo Folgore, astfel încât spectatorii să poată vedea de aproape și să poată aprecia pe deplin tot ceea ce ține de primul automobil complet electric al mărcii de lux italiene.

Noul model electric emblematic dispune de o tehnologie cu baterii de 800 de volți, dezvoltată cu soluții tehnice de ultimă oră preluate din Formula E, ceea ce îi conferă acestui grațios coupé grand tourer cu patru locuri capacitatea de a parcurge până la 450 km (280 mile) cu o singură încărcare, precum și de a se reîncărca pentru 100 km (60 mile) în doar cinci minute. De asemenea, se mândrește cu performanțe impresionante, grație celor trei motoare puternice de 300 kW cu magneți permanenți – unul în față și două în spate – pentru o putere totală instalată de peste 1200 CP. Prin urmare, transmite o putere maximă disponibilă la roți de peste 750 CP, la un cuplu de 1.350 Nm.

02 Maserati Ghibli 334 Ultima

Originea emblematicului GranTurismo se trage dintr-un Maserati A6 1500 GT – primul Grand Tourer din lume – și în inima sa continuă să ofere același mix perfect de stil unic, tehnologie progresistă și performanță, toate acestea fiind adăpostite într-o impresionantă caroserie tipic italiană.  

În cadrul festivalului, situat pe Electric Avenue, se va afla cel de-al doilea model complet electric Maserati, Grecale Folgore – primul SUV de lux de dimensiuni medii de pe piață. Având o baterie de 105 kWh care utilizează o tehnologie de 400 de volți și o autonomie de 310 mile (500 km), acesta a fost atent proiectat pentru a transforma fiecare zi într-o zi excepțională.  Proiectat și fabricat în Italia, Grecale Folgore asigură performanța și luxul caracteristice Tridentului, dezvoltând un cuplu de 820 Nm și oferind peste 500 CP.  

14 Maserati Grecale Folgore

În completarea prezenței Maserati la acest eveniment se află un alt model de top, MC20 Cielo. După ce și-a făcut debutul în Marea Britanie anul trecut, în cadrul festivalului, alături de David Beckham, revine la emblematicul hillclimb, de data aceasta strălucind în culoarea Rosso Vincente. Cu un design atrăgător, un raport greutate-putere remarcabil, un șasiu din fibră de carbon, un plafon retractabil din sticlă inteligentă și propulsat de motorul V6 Nettuno de 621 CP preluat din F1, va atrage cu siguranță toate privirile pe parcursul celor patru zile ale evenimentului.  

Total
0
Shares
florin iaru cover

Florin Iaru și arta de a preda literatură

Florin Iaru e un om care crede în libertate, care a scris primul poem la 7 ani și și-a descoperit nebunia scriitorului în adolescență. A păcălit Cenzura Comunistă utilizând creativitatea, iar acum scoate la lumină talente literare autohtone.

Lasă un răspuns

You May Also Like