Search Day Night
Search

Metropolis, marele premiu la Restaurant & Bar Design Awards 2022

Hiro Bay a fost proiectul care a castigat Marele Premiu in 2022
Total
0
Shares

Studioul de Arhitectură Metropolis, înființat de Dragoș Epure, a primit două nominalizări și marele premiu în categoria Biophilic design la prestigioasa competiție Restaurant & Bar Design Awards, organizată la Londra.

Toate proiectele notabile din industria Food&Beverages, semnate de cei mai buni arhitecți ai momentului din întreaga lume, ajung să fie evaluate în cadrul Restaurant & Bar Design Awards.

Proiectele prezente în competiția Restaurant & Bar Design Awards  sunt Tuya și Hiro Bay, restaurante high end din zona de nord a capitalei.

Hiro Bay a câștigat Marele Premiu în 2022 în categoria sa, apreciat pentru „imersiunea în universul fantastic de tip Jules Verne”, gândit echipa Metropolis.

„Proiectul a fost o oportunitate extraordinară pentru membrii echipei formate de Dragoș Epure în ani de zile, legată prin firele invizibile ale pasiunii împărtășite de toți pentru arhitectură, cu un strop de magie, de a crea un spațiu de poveste. Legenda imaginată de ei spune că Hiro, creatura fantastica născută în apele adânci ale oceanului era aducătoare de noroc și speranță pentru marinarii naufragiați pe mare.

Realizat dintr-o structură de lamelate încleiate, proiectul trimite cu gândul la structura unei corăbii naufragiate.

Mesele sunt dispuse pe platforme acționate electric individual, care au rolul de a pune invitații într-o nouă perspectivă de fiecare dată când ei aleg, putându-se raporta diferit atât față de bar, cât și față de lac. Schimbarea perspectivei poate fi interpretată ca o alegorie, ca o alternare între lumi și realități, între concret și magic, unde granițele dintre lumi dispar lejer. Scenariul de lumini joacă un rol crucial și face posibilă schimbarea atmosferei între diferite perioade ale zilei, reușind astfel să se creeze o dinamică pentru fiecare moment al zilei”, explică reprezentanții Studioului de Arhitectură Metropolis.

Tuya (foto sus) a fost nominalizat în secțiunea Luxury, alături de restaurante emblematice precum Sexy Fish – Miami, ARGO-Hong Kong, Langan’s -Londra și Buddha Bar -New York

Dragoș Epure, arhitectul format în Germania

Metropolis s-a poziționat încă de la început la granița dintre mai multe discipline, precum designul de interior, arhitectura , multimedia, scenografie și, mai nou, Metaverse și disruptive technologies. Această abordare a fost dată de Dragos Epure, care și-a început educația de arhitectură la Iași, continuând la Universitatea Tehnica din Karlsruhe – KIT (Germania), școală faimoasă pentru criteriile extrem de exigente în admiterea studenților.

Dragos Epure și-a continuat studiile la Academia de film si televiziune din Munchen, cu specializarea Scenografie, obținând o diplomă de Film Arhitect.

Pasiunea lui Dragoș Epure pentru designul parametric, prin folosirea algoritmilor matematici pentru a genera noi forme și spații, a devenit de altfel semnătura pentru toate proiectele sale.

Nu este prima dată când echipa primește recunoaștere internațională, câștigând și în 2018 concursul organizat în sudul Franței pentru refacerea portului din Cavalaire-sur-Mer, ce deservește orașul Saint Tropez.

Total
0
Shares
Caffe Vergnano

Aroma tradiției și gustul inovației: povestea unei cafele cu o istorie de 140 de ani

Legenda spune că numai doi șoferi pot merge cu autocarul pe străduțele din Valfenera, un orășel pitoresc de…

Lasă un răspuns

You May Also Like