Search Day Night
Search

Groupe Tamara: Apetit pentru expansiune mondială

Andreea Barroca e1700060542694
Total
0
Shares

Andreea Barroca, o româncă stabilită în Franța în urmă cu 20 de ani, plănuiește să cucerească lumea cu Groupe Tamara, o companie care deține două restaurante în Paris și care s-a extins la începutul anului și în România, prin deschiderea gastro-wine-barului Vié. Tokyo urmează să se alăture expansiunii internaționale de la începutul anului viitor, când grupul va lansa în capitala japoneză un nou restaurant.   

Andreea Barroca a descoperit pasiunea pentru gastronomie în timpul numeroaselor călătorii pe care le-a efectuat în jurul lumii alături de Eric, soțul său francez. Toate aceste contacte cu haute cuisine declinate în stiluri extrem de diferite au inspirat-o pe Andreea și încet-încet a luat naștere ideea curajoasă de a-și aduce propria viziune în fascinanta lume a gastronomiei.  

Nu a stat mult pe gânduri și în 2020, în plină pandemie globală, a deschis, în capitala gastronomică a lumii, Paris, restaurantul de fine dining Tamara. Acesta a fost urmat, doi ani mai târziu, de Nellu, un elegant gastro wine bar, tot în inima Parisului.  

La vie

De la începutul acestui an, în familia Groupe Tamara a mai apărut un „copil”, Vié, un gastro wine bar deschis, de această dată în Micul Paris.  

„Destinația București s-a impus rapid și natural, bifând condițiile esențiale: o afinitate personală puternică, o piață în creștere, o rețea umană și profesională de calitate la care am acces și pe care mă pot baza. Avem atuul de a avea rădăcini românești, dar și expunere și experiență la un univers gastronomic de top din Europa de Vest. Mi-am dorit mult, de asemenea, să aduc pe piața românească vinurile de tip craft, care nu sunt încă foarte prezente aici”, spune Andreea, Managing Partner al Groupe Tamara, despre principalele motive pentru care a ales Bucureștiul ca prim pas pentru extinderea internațională a grupului francez.  

Cum Vié este un gastro wine bar, produsul său iconic este vinul, iar meniul de aici include o selecție eclectică, internațională, care acoperă un spectru complet între simplitate și complexitate. Dar asta nu înseamnă că la Vié bucătăria este pusă pe un loc secund. Pasionații de gastronomie vor descoperi aici un meniu de calitate, creativ, chiar instinctiv, bazat pe produse de sezon, achiziționate în general de la ferme mici și artizani.  

În plus, atenția acordată prezentării, pentru ca cina să încânte atât papilele cât și privirile, este una specială. Vié reușește cu succes să continue linia inițiată de restaurantele pariziene: un meniu creativ, local, de sezon, produse de calitate, o listă de vinuri de excepție și o atmosferă elegantă într-un decor modern.  

La Vié en Rose

Cristina Mălai, chef al restaurantului Vié, se lasă purtată de gusturile, aromele și culorile sezonului și creează asocieri inedite și delicioase. Cristina este pasionată de gătirea cărnii, de toate tipurile, utilizând cut-uri diferite și creând texturi variate, toate acestea asortate cu sosuri de la cele mai simple până la versiuni somptuase, extravagante. Preparatele pot fi savurate a la carte sau în cadrul unui meniu de degustare în șase etape. Gurmanzii pot opta și pentru un wine pairing care complimentează perfect felurile de mâncare.  

Cristina Malai

Vinurile provin în special din Franța, dar cei care trec pragul localului mai pot alege și unele sortimente din Italia, Austria, Croația, Serbia, Slovenia și în scurt timp dintr-o listă de vinuri românești.  

Toate vinurile provin de la domenii pe care cei doi fondatori ai grupului Tamara le vizitează regulat și care produc vinuri extraordinare. Cei care vor descoperi un vin care le place în meniurile de la Vié vor putea să-l achiziționeze și online, pentru că cei doi antreprenori plănuiesc să lanseze în scurt timp un magazin online, unde vor fi disponibile toate acestea.  

Restaurantul Vié organizează de curând și evenimente. Au început cu o serie „de vară” constând într-un DJ set și planul este să dezvolte alte evenimente cu tentă muzicală, dând prioritate tinerelor talente. În septembrie, restaurantul găzuiește o serie de workshop-uri construite în jurul vinului la care vor fi invitați o serie de producători. În plus, spațiul din inima Micului Paris va mai găzdui și cine de tip „patru-mâini” la care vor fi invitați atât chefi din restaurantele grupului, cât și din alte restaurante românești și străine. Iar lista de planuri pentru piața din România nu se încheie aici. Andreea și Eric vizează lansarea unui nou restaurant care va fi axat pe breakfast, brunch și lunch.  

Tot la capitolul extindere, fondatorii Groupe Tamara vor mai lansa, la începutul anului viitor, un restaurant în Tokyo, unde un talentat bucătar francez care a lucrat pentru cele două restaurante ale grupului din Paris va fi head chef. Pe termen mediu, pe agenda celor doi antreprenori se mai află deschiderea unui restaurant fine dining de nivel foarte înalt, în Paris, pe care fondatorii Groupe Tamara îl numesc „restaurantul trei stele”, cu referire la mult râvnitele stele Michelin. 

Total
0
Shares
Carla Maria Teaha Nora Iuga2

Portretul scriitoarei interzise pentru „erotism morbid”, pe marile ecrane din România

„𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏”, filmul documentar despre scriitoarea Nora Iuga rulează în…

Lasă un răspuns

You May Also Like