Search Day Night
Search

Delicaterium și arta plăcerilor nevinovate

IV 6066
Total
0
Shares

Ramona Ungur este unul dintre pilonii de bază ai brandului Delicaterium. Din 2021, oferă românilor alternative dulci mai sănătoase și cu mai puține calorii.

Ideea Delicaterium a luat naștere în urmă cu zece ani ca un brand care oferea publicului „produse delicate”, de nișă. În 2021 a preluat un mic laborator de cofetărie care prepara prăjituri fără zahăr adăugat.

Acel moment a fost un punct de cotitură pentru Delicaterium. I-a plăcut atât de mult noua direcție, cea culinară, încât a creat propriile produse dulci, fără zahăr adăugat.  În 2023, s-au alăturat echipei Anda Rahău și Diana Bianu care au preluat partea de dezvoltare și promovare a brandului Delicaterium.

IV 6570

Ingrediente naturale pentru prăjituri mai sănătoase

Să produci și să vinzi produse fără zahăr nu este atât de simplu. În primul rând, ai nevoie de certificarea produselor și înscrierea acestora în Registrul Mențiunilor Nutriționale, registru gestionat de Ministerului Sănătății/INSP. 

Mai mult, în spatele acestor rețete este foarte multă chimie. Îndulcitorii naturali nu se comportă precum zahărul, prin urmare e nevoie de multe teste ca să obții replici identice ca gust al unor prăjituri clasice precum amandina, folosind îndulcitori naturali precum Maltitol, Xilitol sau Green Sugar, un îndulcitor cu indice glicemic zero dezvoltat de Laboratoarele Remedia.

Gustul amandinei noastre este identic cu cel al amandinei clasice, doar că după ce o mănânci nu te mai simți stors de energie.

Mai mult, pentru prăjiturile keto din portofoliul Delicaterium se utilizează făina de migdale, care permite respectarea principiilor dietei Keto, respectiv o dietă bogată în grăsimi și proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați.

Produsele Delicaterium pot fi consumate inclusiv de persoanele diagnosticate cu diabet. Este păcat ca oamenii care au această afecțiune să nu se poată bucura de micile plăceri, mai ales că România este o țară care are foarte mulți diabetici.

Ramona mi-a mărturisit că planul lor a fost și este acela de a ajunge cât mai aproape de clienți. Din acest motiv s-au axat pe lanțurile mari de retail, dar și-au deschis și propriul magazin online.

Fiindcă este vorba de prăjituri, Delicaterium își livrează propriile produse atât în București, cât și în țară, cu ajutorul parteneriatelor încheiate cu transportatori frigorifici care garantează păstrarea calității produselor.

IV 6076

Când dulcele poate să fie o plăcere nevinovată

Nu o singură dată prăjiturile au fost considerate „plăceri vinovate” și este clar și de ce. Dar cu toate acestea, din când în când, ni se face poftă de câte „ceva bun”.

În ultimii ani, oamenii au devenit mult mai conștienți legat de ceea ce mănâncă. Din acest motiv s-a dezvoltat și piața produselor mai sănătoase, care îți oferă o alternativă.

De multe ori ne-am confruntat cu mitul că o prăjitură fără zahăr nu este dulce. Ne-au spus asta, în general, clienții care nu apucaseră să ne guste produsele. Prăjiturile fără zahăr sunt dulci, dar au acel dulce care nu te îngreunează, care nu te face să te simți rău.

Din portofoliul Delicaterium, Ramona Ungur are două prăjituri preferate. În sezoanele reci, dar și primăvara, Ramona preferă mousse-ul Keto cu ciocolată și vișine și blat de făina de migdale, iar vara adoră să se răsfețe atât cu mousse-ul cu mango, cât și cu cel de zmeură, fiindcă sunt deosebit de răcoroase.

Câte prăjituri fără zahăr pot mânca?

IV 5996

La fel ca în cazul consumului de zahăr, Ramona mi-a mărturisit că echilibrul este cheia. Chiar dacă alegi să consumi un produs cu îndulcitori, dacă exagerezi, acestea pot avea un efect laxativ, mențiune pe care o veți găsi pe toate etichetele produselor care folosesc îndulcitori.

În prezent, Delicaterium are o echipă de zece colaboratori activi. Traseul lor nu a fost unul ușor, fiindcă s-au confruntat cu dificultăți în găsirea unor furnizori de materii prime care să respecte principiile conceptului „fără zahăr adăugat”.

Mai mult decât atât, s-au lovit de-a lungul timpului de mituri și preconcepții ale celor care, de cele mai multe ori, ar fi ales variantele clasice ale dulciurilor.

Cred că cel mai dificil pas a fost să convingem oamenii să ia prima înghițitură, apoi totul a venit de la sine. Dacă ar fi să analizez traseul nostru, îmi dau seama că am reușit să ne impunem prin tenacitate și consecvență.

În 2024, Ramona mi-a mărturisit că își dorește ca Delicaterium să ajungă și la mai mulți clienți, iar asta înseamnă să intre în mai multe lanțuri de retail.

IV 5963

Mai mult, au în plan să dezvolte și produse fără gluten și lactoză, dar pentru a face acest pas este necesar să identifice un spațiu nou dedicat doar producerii de produse fără gluten.

Chiar la finalul discuției noastre, atât Ramona, cât și restul echipei Delicaterium mi-au mărturisit că visează la o cofetărie, un soi de concept store cochet cu „plăceri nevinovate”, unde oamenii vor găsi produse fără zahăr, dar și fără gluten și lactoză.

Total
0
Shares
P A press

Cel mai nou brand de modă românesc, PERSON-A lansează prima colecție

PERSON-A, un brand de modă românesc lansat anul trecut a lansat Origins, prima colecție alcătuită din 44 de…

Lasă un răspuns

You May Also Like