Search Day Night
Search

Comoara din Atlantic

brendan chavez
Total
0
Shares

O parte dintr-o comoară scufundată în urmă cu 350 de ani, împreună cu o galeră spaniolă, a fost recuperată de curând și va fi expusă la Muzeul Maritim din Bahamas. Ce au descopert arheologii?

Povești cu comori îngropate, pirați și epave scufundate captivează de secole și încă aprind imaginația scriitorilor și scenariștilor de la Hollywood. Pentru o echipă de exploratori însă, legenda a devenit realitate de curând când au reușit să dea peste artefacte scufundate cu mai bine de 350 de ani în urmă, odată cu galera spaniolă Nuestra Señora de las Maravillas. Cei din expediția condusă de Allen Exploration au descoperit monede, pietre prețioase, bijuterii și obiecte neprețuite care au aparținut cavalerilor spanioli. Printre cele mai valoroase descoperiri se numără un lanț filigran de aur cu o lungime de 1,76 metri sau diverse pandantive care au aparținut cavalerilor Ordinului Santiago, un ordin militar și religios vechi de secole. Una dintre bijuteriile din aur are un smarald oval din Columbia și mai are încrustate alte 12 smaralde, despre care experții cred că simbolizează cei 12 apostoli. Printre alte artefacte recuperate se numără obiecte din porțelan din China, borcane cu măsline, ori un mâner de sabie din argint.

Cele mai noi descoperiri, care sunt expuse la Muzeul Maritim din Bahamas oferă o nouă perspectivă asupra vieții de la bordul galerei. O serie de scafandri, arheologi, cercetători și alți experți au reușit să elucideze misterul care plana asupra scufundării vasului.

bahamas
Foto: Muzeul Maritim din Bahamas

Ambarcațiunea Nuestra Señora de las Maravillas s-a scufundat în 1656, după ce s-a ciocnit cu o altă galeră din flota spaniolă și s-a lovit de un recif de corali din Bahamas. Vasul transporta o comoară pentru regele Filip al IV-lea pe ruta Cuba – Sevilla și recuperase de curând alte bogății scufundate cu doi ani în urmă cu un alt vas al flotei spaniole. Aceasta nu este prima încercare reușită de a recupera comorile, potrivit specialiștilor Allen Exploration, care au derulat o operațiune de recuperare de doi ani încheiată vara aceasta, între 1650 și 1990 au fost recuperate mai bine de 3,5 milioane de piese de colecție.  

Nuestra Senora de las Maravillas
Foto: Muzeul Maritim din Bahamas

„Maravillas” a fost construită în provincia Guipuzcoa, în nordul Spaniei, în anii 1640 și a fost numită după o sculptură de-a Fecioarei Maria expusă într-o mănăstire carmelită din Madrid. Vasul avea două punți și o capelă, iar în momentul accidentului avea la bord 650 de pasageri. Imperiul Spaniol a refuzat să lase pe fundul oceanului comoara și între 1656 și 1679 a trimis mai bine de zece expediții care să recupereze bogățiile. La finalul secolului 17 ambarcațiuni din Anglia, Franța, Olanda și Bahamas și-au încercat norocul însă cele conduse de vânătorii moderni de comori au dat cea mai grea lovitură tezaurului.   

Total
0
Shares
Fabrica Prada deschisa la Sibiu

Prada produce la Sibiu

Prada, celebra companie italiană specializată în articole de lux atât pentru femei cât și pentru bărbați, a achiziționat…

Lasă un răspuns

You May Also Like