Search Day Night
Search

Ana Janevski și Tevž Logar vor fi curatorii Bienalei Art Encounters 2025

Art Encounters 2025
Total
0
Shares

Bienala Art Encounters anunță alegerea curatorilor Ana Janevski și Tevž Logar pentru ediția a VI-a a Bienalei Art Encounters, consolidându-și astfel poziția de cel mai important eveniment dedicat artei contemporane din Europa Centrală și de Est. Cu o viziune curatorială îndrăzneață și un program care promite să surprindă prin diversitate și profunzime, ediția din 2025 va aduce în Timișoara artiști, specialiști și iubitori de artă din întreaga lume.

Ana Janevski

Ana Janevski este curator și scriitoare, ocupând în prezent poziția de curator în Departamentul de Artă Media și Performance la Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA).  A coordonat peste 30 de performance-uri și a contribuit semnificativ la conturarea programului de performance la MoMA. Ana Janevski a fost curator la Muzeul de Artă Modernă din Varșovia, Polonia, unde a organizat, printre altele, expoziția de mare amploare „As Soon As I Open My Eyes I See a Film”, dedicată filmului și artei experimentale iugoslave din anii 1960-1970. Contribuie regulat la publicații și co-editează lucrări pe teme precum performance-ul și istoria artei în Iugoslavia.

Tevz Logar Photo credit Albe Hamiti

Tevž Logar este curatorul al cărui parcurs profesional traversează cele mai renumite galerii și instituții culturale din Europa și dincolo de granițele acesteia. De-a lungul anilor, și-a cultivat o reputație de a aduce la lumină expoziții provocatoare și de a colabora cu instituții emblematice, precum Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Łódź și Ludwig Museum din Budapesta. Moderna galerija din Ljubljana l-a avut adesea drept partener, la fel ca Bienala de Arte Grafice din același oraș. Implicarea sa în Bienala de la Veneția și colaborările cu Routledge și Artforum din New York îi consolidează statutul de cunoscător al scenei curatoriale internaționale. Din 2023, ocupă funcția de președinte al comitetului de achiziții al Colecției NLB Bank SEE din Ljubljana, Slovenia.

Bienala Art Encounters este o platformă care aduce împreună expoziții, program de mediere culturală, întâlniri cu artiști, discuții cu invitați internaționali, ateliere și evenimente speciale dedicate publicului larg, toate oferite în mod gratuit. Oferă ocazia de a explora noi perspective, de a interacționa cu lucrări care provoacă și inspiră, și de a participa la conversații care deschid noi orizonturi în arta contemporană. E un spațiu viu, plin de energie, unde publicul se conectează direct cu lucrările prezentate prin contact mediat. Bienala Art Encounters promite a fi evenimentul de referință al anului 2025 pentru arta contemporană, consolidând poziția Timișoarei ca un important pol cultural pe harta artei contemporane.

Weekendul de deschidere, programat pentru 16-18 mai 2025, va fi plin de activități captivante, inclusiv tururi ghidate în prezența artiștilor și a curatorilor, dezbateri, ateliere interactive și evenimente de socializare.

Bienala Art Encounters este organizată de Fundația Art Encounters, proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Total
0
Shares
simfest

A început Festivalul de Film și Televiziune SIMFEST

SIMFEST, unul dintre cele mai longevive festivaluri din România dedicate producțiilor independente de film și televiziune, a început…

Lasă un răspuns

You May Also Like